Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

MPD Psychoco

Η αυτο-παρωδία του MPD Psycho

To MPD Psychoco (Tajū-Jinkaku Tantei Psychoco) αποτελεί μια σπάνια περίπτωση comics παρωδίας, μιας και δημιουργός του είναι ο  Eiji Otsuka, ο ίδιος δηλαδή συγγραφέας που υπογράφει και τη σειρά που παρωδείται, το σκοτεινό manga θρίλερ MPD Psycho. Πρόκειται λοιπόν για μια αυτο-παρωδία, μια τακτική που ακολουθείται απο ελάχιστους, και ασφαλώς θαρραλέους δημιουργούς. Την εικονογράφηση, και μέρος του σεναρίου επιμελείται ο Hirarin.

( διαβάστε το εκτενές αφιέρωμα στο MPD Psycho )

Η μικρή αυτή σειρά ξεκίνησε να εκδίδεται στην Ιαπωνία το 2003 στο περιοδικό Shonen Ace της εταιρείας Kadokawa, στη μορφή 4 koma (comic strip με 4 ισομεγέθη panels) και έπειτα κυκλοφόρησε και σε τεύχη. Μέχρι στιγμής έχουν κυκλοφορήσει 4 τεύχη, με μεγάλα χρονικά διαστήματα μεταξύ τους, με το τελευταίο να έχει ημερομηνία 4 Μαρτίου του 2010.

 Η υπόθεση και οι χαρακτήρες είναι  φυσικά παρμένα απο το MPD Psycho, όμως αυτού του είδους η παρωδία μάλλον αφορά μόνο τους ιάπωνες, μιας και το ιδιαίτερο χιούμορ της δεν εφάπτεται στη δυτική αντίληψη και κουλτούρα. Ο τίτλος είναι λογοπαίγνιο του κανονικού με τη λέξη choco (σοκολάτα). Πάντως οι χαρακτήρες είναι όμορφα σχεδιασμένοι, και έχουν πλάκα !



MPD Psychoco @ Manga Updates

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου