Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Ο Alan Moore ξέρει ΚΑΙ να ζωγραφίζει

Astounding Weird Penises #258

Ο μεγάλος Alan Moore, ίσως ο σημαντικότερος συγγραφέας που έχει εμφανιστεί ποτέ στον κόσμο των comics, μοιράζεται μαζί μας, σε μία απάνια επίδειξη, τις ικανότητές του στην εικονογράφηση. Αυτό το εξαιρετικό φαινόμενο συνέβη στο 2ο τεύχος του προσωπικού του fanzine Dodgem Logic, που κυκλοφόρησε το Φεβρουάριο του 2010.

Με τίτλο "Astounding Weird Penises #258" (δεν πιστεύω να καθίσετε να ψάξετε τα πρώτα 257 τεύχη), και σφραγίδα "Approved by the Cosmic Cock Authority", αυτή η 8-σέλιδη ιστοριούλα σε μέγεθος Α5 αποτελεί τον αυτοσαρκασμό του ένδοξου, underground παρελθόντος του μεγάλου συγγραφέα, ντυμένο με ένα εικονογραφικό στυλάκι που θυμίζει δεκαετία του 60.

Η υπόθεση-παρωδία ακολουθεί τον Astro-Dick, καθώς προσπαθεί να σώσει τις γυμνές λεγεωνάρισσες της σελήνης απο την επίθεση του Brainosaurus !!! Σε πρώτη φάση τα καταφέρνει, αλλά τη δεύτερη φορά ... κάτι δεν πάει καλά.


Ο Alan Moore δεν τα πηγαίνει και άσχημα στο εικονογραφικό κομμάτι, αλλά ασφαλώς η όλη υπόθεση αξίζει μόνο και μόνο επειδή είναι το μοναδικό comic που έχει δημιουργήσει εξ'ολοκλήρου ο superstar άγγλος μετά τις αρχές της δεκαετίας του 80 (εκτός αν μου ξεφεύγει και κάτι άλλο), όταν και ολοκλήρωσε τη σειρά strips που έγραφε και εικονογραφούσε για το περιοδικό Sounds (ευχαριστώ το φίλο φονικό κουνέλι για την πληροφορία - μπορείτε να δείτε αυτά τα σπάνια strips εδώ). Βρίσκεται εύκολα στο internet, αλλά νομίζω οτι απευθύνεται μόνο σε άρρωστους fan του Moore (όπως ασφαλώς και ο γράφων) !

2 σχόλια:

  1. Φαντάζομαι γνωρίζεις τα strips που έφτιαχνε ο Moore στα τέλη των '70ς (κάπου εκεί) για το μουσικό περιοδικό Sounds, τα οποία και σχεδίαζε ο ίδιος! Ξεχειλίζουν από γνήσιο underground πνεύμα!

    Ο ίδιος είπε αργότερα πως "επειδή δε σχεδίαζα αρκετά καλά ή αρκετά γρήγορα, έπρεπε στο εξής να βρω άλλους σχεδιαστές για τα σενάρια μου..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΠΣ !!!
    Πιάστηκα αδιάβαστος. Δεν είχα υπ'όψιν τα στριπάκια αυτά. Ευχαριστώ φίλε κούνελε για την υπόδειξη. Θα συμπεριλάβω την πληροφορία στην ανάρτηση.

    Τα βρήκα και στο internet :
    http://s95378737.onlinehome.us/alan_moore_sounds.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή