Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

20 χρόνια MADMAN

MADMAN 20TH ANNIVERSARY MONSTER HC 


O Madman του Mike Allred είναι ένας απο τους πιο αναγνωρίσιμους, αγαπημένους κι επιδραστικούς χαρακτήρες του κόσμου των comics. Πρωτοεμφανίστηκε τον Οκτώβριο του 1990 σε ένα τεύχος του Creatures of the Id της Caliber Press, έπειτα μεταπήδησε στην Tundra Comics, όπου και άρχισε να γίνεται γνωστός, έκανε μία στάση στη Dark Horse πρίν καταλήξει τελικά στην Image και αποκτήσει ευρύτερη φήμη.

Γιορτάζοντας τα 20 χρόνια του τρελού ήρωα στην εταιρεία, η Image και ο δημιουργός του κυκλοφόρησαν την 1η Φεβρουαρίου του 2012 ένα συλλεκτικό τόμο τεραστίων διαστάσεων ( περίπου 28cm x 45cm ) που περιέχει δουλειές μερικών απο τους πιο γνωστούς κομίστες της βιομηχανίας. Μιλάμε για τεράστια ονόματα, όπως οι : Peter Bagge, Los Bros Hernandez, Jeff Smith, Craig Thompson, Paul Pope, David Mack, Dave Cooper, Kyle Baker, Eric Powell, Frank Quitely, Philip Bond, Peter Milligan, Darwyn Cooke, Dean Haspiel, Erik Larsen, Pat McKeown, Bernie Mireault, Michael Avon Oeming, Steven T. Seagle & Teddy Kristiansen, Jay Stephens, Matt Wagner, Joe Quinones, και Maris Wicks. Το βιβλίο περιλαμβάνει και μία καινούρια ιστορία του Allred και της γυναίκας του Laura, στην οποία βάζουν τον τιμώμενο ήρωα να κάνει μία ανασκόπηση στο παρελθόν του.

Κερασάκι στην τούρτα των 265 σελίδων αποτελούν τα pin-ups που έχουν φιλοτεχνήσει ιερά τέρατα των comics, όπως οι : Frank Frazetta, Jack Kirby, Alex Toth, Moebius, Frank Miller, και Dave Stevens. Τώρα, το αν αυτό το δελεαστικό πακέτο αξίζει τα 100 δολλάρια που κοστίζει, αυτό είναι μια άλλη ιστορία, πάντως σίγουρα είναι χορταστικό.


Jeff Smith - Moebius


Los Bros Hernandez - Kyle Baker


Joe Quinones - Steven T. Seagle, Teddy Kristiansen


Paul Pope - Eric Powell


Philip Bond, Peter Milligan - Darwyn Cooke



David Mack

Ακολουθεί ένα απόσπασμα απο την ιστορία του Craig Thompson, ο οποίος βασίστηκε σε ένα ποίημα του σπουδαίου άγγλου ποιητή και εικονογράφου William Blake.





Conley Aaron

Peter Bagge

Bernie Mireault

Dave Cooper



Frank Quitely

Erik Larsen


Patrick McKeown

Ακολουθεί ένα απόσπασμα απο την καινούρια ιστορία του MADMAN, απο το ζεύγος Allred.


Τέλος, μία φανταστική αφίσα απο ένα φανταστικό φεστιβάλ, με πολλούς χαρακτηριστικούς ήρωες να διασκεδάζουν. Των Michel Fiffe και Mike Allred.

 

Links

MADMAN 20th @ Comic Book Resources
MADMAN 20th @ Multiversity Comics
MADMAN 20th @ Image Comics
MADMAN 20th @ Crossover Comics
Mike Allred's new MADMAN story
Mike Allred's official site
Mike Allred's blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου