Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

The Cartoon Crier

Comics για κλάμματα !



Η λέξη comics προέρχεται από την ελληνική "κωμικό", και άρα οδηγεί στο συμπέρασμα οτι τα comics είναι εξ'ορισμού αστεία. Δεν είναι όμως πάντα έτσι τα πράγματα, όπως έρχεται να επιβεβαιώσει το 1ο τεύχος του περιοδικού "The Cartoon Crier", το οποίο διαμοιράστηκε στους επισκέπτες του πρόσφατου φεστιβάλ του 2012 του MoCCA (Museum of Comic and Cartoon Art) στη Νέα Υόρκη.

Με το έξυπνο λογοπαίγνιο του τίτλου, που παίζει με τη διπλή σημασία της λέξης Crier (ντελάλης, αλλά και κλαψιάρης), το 36-σέλιδο περιοδικό που εξέδοσε η National Cartoonists Society σε συνεργασία με το Center for Cartoon Studies περιέχει μερικά από τα πιο λυπητερά strips κλασικών, κατά τα άλλα χιουμοριστικών σειρών, όπως οι Family Circus, Beetle Bailey, Dennis the Menace, B.C. και For Better and For Worse. Επίσης περιλαμβάνει comics των Ivan Brunetti (εδώ δε μιλάμε απλά για λυπητερό, αλλά για σκέτη απελπισία), Mell Lazarus, Melissa Mendes, Joe Lambert, Tom Gammill, Hilary Price, Laura Park, Richard Thompson, και Mo Willems. Οι επιμελητές του περιοδικού Cole Closser, R. Sikoryak, και James Sturm έχουν συνεισφέρει και οι ίδιοι δουλειές τους.

Η θεματολογία, όπως φαντάζεστε, είναι δυσάρεστη και μελαγχολική, από ιστορίες για κατοικίδια που τραυματίζονται ή πεθαίνουν, μέχρι βαθιές ψυχολογικές αναζητήσεις, ερωτικές απογοητεύσεις και φιλοσοφικές παραδοχές της ματαιότητας της ζωής. Εν ολίγοις ... με τις υγείες μας !



The Cartoon Crier @ The Center for Cartoon Studies
The Cartoon Crier @ Comics Beat
The Cartoon Crier - Read online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου