Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

F.UTURE U.NDER C.ONSTRUCTION

Ένα καινούριο, ελληνικό, ανατρεπτικό περιοδικό comics

"Το σκοτεινό ταξίδι του χρόνου σε μια Αθήνα που κοιμάται στο κατώφλι του αύριο. Η καταστροφή που άλλαξε τον παγκόσμιο χάρτη αποτελεί μακρινό σταθμό και οι συνοικίες της ( το πολύπαθο Κέντρο, ο πανίσχυρος Γέρακας, τα σκιώδη Φιλαδέλφεια, η Κομμούνα της Κηφισιάς, το Γκέττο Γλυφάδας, το λιμάνι της Κρήτης) αρχίζουν να δονούνται από υπόγειες κινήσεις για free internet, free communities, free dom… Γιατί αυτοί που αποφάσισαν μια μοίρα για μας, αποφάσισαν και για τη δική τους.

Future under construction… On the road and running! "

Με αυτόν τον ατμοσφαιρικό, νουάρ ύφος, το καινούριο περιοδικό comics "Future Under Construction" καλωσορίζει τους αναγνώστες του. Το πρώτο τεύχος, με τίτλο "Athens By Might Vol.1" εκδόθηκε τον τρέχοντα Ιούλιο και θα τριγυρνά στους δρόμους μέχρι τον Σεπτέμβριο. Θα το βρείτε σε περίπτερα, κεντρικά βιβλιοπωλεία και χώρους «ελεύθερης πνευματικής ραδιουργίας».

Με σκίτσα του Α. Σχισμένου, σενάριο Θ. Ξηροτσοπάνου, σκηνοθεσία Η. Μπάλιου και εξώφυλλο Λέανδρου, το περιοδικό περιέχει σκληρές ιστορίες μέσα σε ένα ασπρόμαυρο σύμπαν όπου σε κάποια σημεία υπάρχει λίγο κίτρινο. Μερικοί από τους πολλούς χαρακτήρες που πρωταγωνιστούν είναι οι Babe Ruth, Ξανθιά, Γερμανός και Phil Spiderman (ο οποίος μάλλον είναι εμπνευσμένος από τον Spider Jerusalem του Transmetropolitan). Όπως δήλωσαν οι δημιουργοί του "Αποτελεί μια απόπειρα αναζήτησης του παλμού της κοινωνίας σε ένα πείραμα χρονικής φαντασίας έξω από κάθε μεταφυσική".






O χάρτης της Αττικής έτσι όπως διαμορφώθηκε μετά την καταστροφή και αποτελεί τη γεωγραφική πραγματικότητα του «Future Under Construction».

futureunderconstruction.wordpress.com
http://www.facebook.com/F.U.C.mag
F.U.C vol.1 : Athens By Might - preview

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου