Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Μυλωνογιάννης και Διαλυνάς στο SPERA vol.2

Η "εξαγωγή" ελληνικών ταλέντων προς την Αμερική συνεχίζεται

Τον τελευταίο καιρό, προς μεγάλη μου χαρά έχω παρατηρήσει έντονη δραστηριότητα ανερχόμενων ελλήνων κομιστών σε εταιρείες του εξωτερικού, κυρίως αμερικάνικες. Σε αυτό το ευχάριστο και εύφορο κλίμα συγκαταλέγεται και η συμμετοχή δύο εκ των μεγαλύτερων ταλέντων της ελληνικής σκηνής, των Γιάννη Μυλωνογιάννη και Μιχάλη Διαλυνά, στο 2ο τόμο της πολύ καλής fantasy σειράς του Josh TierneySPERA, ο οποίος είναι προγραμματισμένος να κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του τρέχοντος έτους από την Archaia.

Η συγκεκριμένη σειρά ξεκίνησε με αυτόν ακριβώς το στόχο, δηλαδή να προάγει τη συνεργασία δημιουργών comics από διαφορετικές χώρες, καταξιωμένων και ανερχόμενων, ελπίζοντας να προσδώσει φρεσκάδα και έμπνευση σε ένα ολίγον τί "κουρασμένο" είδος. Πρωταγωνίστριες της ιστορίας είναι δύο μικρές πριγκίπισσες, η Pira και η Lono, που από τη βαρεμάρα των παλατιών τους βρίσκονται εν μέσω φανταστικών περιπετειών στο μυθικό βασίλειο της Spera, συνοδευόμενες από το πνεύμα της φωτιάς Yonder και την πολεμική γάτα Chobo.

O Μυλωνογιάννης εικονογραφεί ένα κομμάτι της κεντρικής ιστορίας και μία 12σέλιδη ιστοριούλα με τίτλο Steamed Horror, και ο Διαλυνάς συμπληρώνει μία ακόμη μικρή ιστορία 11 σελίδων με τίτλο Fetch Quest, και οι δύο σε σενάριο του εμπνευστή και σεναριογράφου της σειράς, Josh Tierney. Άλλοι συντελεστές εικονογράφοι αυτού του 2ου τόμου είναι οι Kyla Vanderklugt, Afu Chan και Timothy Weaver (κεντρική ιστορία), και Mikkel Sommer, Paul Maybury, Kris Mukai, Zac Gorman, Louis Roskosch, Rachel S. (Baru), Julia Scott, Anna Wieszczyk, Roman Muradov και Polly Guo (μικρές ιστορίες).

Ακολουθεί ένα δείγμα της δουλειάς των "δικών μας" παιδιών για τη σειρά





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου