Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Dark Country - η νέα δουλειά του Thomas Ott

Ο ελβετός μαέστρος του scratchboard επιστρέφει !

Ο Thomas Ott είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους, δημιουργικούς κι επιδραστικούς καλλιτέχνες της σύγχρονης ευρωπαϊκής σχολής comics. Το πολύ ιδιαίτερο καλλιτεχνικό του στύλ (χρησιμοποιεί την τεχνική scratchboard, που μοιάζει με τη χαρακτική), η απουσία διαλόγων και word balloons, και η horror θεματολογία των comics του καθιστούν κάθε δουλειά του άμεσα αναγνωρίσιμη και εντελώς ξεχωριστή.

Το ίδιο φυσικά συμβαίνει και με το τελευταίο του graphic novel Dark Country, που είναι βασισμένο στην ομώνυμη νουβέλα του Tab Murphy. Το συγκεκριμένο έργο είχε μεταφερθεί το 2009 στη μεγάλη οθόνη από τον ηθοποιό / σκηνοθέτη αλλά και εκδότη comics Thomas Jane (ποιός είναι αυτός ρε παιδιά ?), χωρίς ιδιαίτερη καλλιτεχνική επιτυχία. Βεβαίως, όσον αφορά την comic μεταφορά του έργου, το κομμάτι της καλλιτεχνικής επιτυχίας είναι εξασφαλισμένο, αφού μιλάμε για τον εξαιρετικό Thomas Ott.

Κεντρικοί ήρωες της πρωτότυπης νουβέλας είναι ο Dick και η Gina, ένα ζευγάρι που μόλις έχει παντρευτεί στο Las Vegas, και αποφασίζει για γαμήλιο ταξίδι να διασχίσει την έρημο της Νεβάδα με το αυτοκίνητο. Και φυσικά, θα το μετανιώσουν.

Ο Thomas Ott βασίζεται αποκλειστικά στη νουβέλα του Murphy και όχι στη μετριότατη ταινία του Jane, την οποία μάλιστα δεν είχε δεί πρίν ολοκληρώσει τη δουλειά του. Ο Jane τώρα, έχει δηλώσει οτι όταν γύριζε την ταινία έφερνε στα πλατώ το βιβλίο Dead End του Ott, για να δείχνει στους συνεργάτες του την ατμόσφαιρα που ήθελε να αποδώσει. Όντας φανατικός θαυμαστής της δουλειάς του ελβετού καλλιτέχνη, όταν αποφάσισε να μεταφέρει την ιστορία σε comics και να την εκδόσει από την προσωπική του εταιρεία Raw Studios, δεν υπήρχε καμία αμφιβολία για το ποιόν κομίστα θα επέλεγε.

Το graphic novel θα περιέχει την 70-σέλιδη ιστορία του Thomas Ott, και επιπλέον 50 σελίδες υλικού από τα γυρίσματα της ταινίας του Thomas Jane (αηδίες, αλλά τί να κάνουμε, δική του είναι η εκδοτική). Επίσης θα περιλαμβάνει και την πρωτότυπη νουβέλα του Tab Murphy (αυτό εντάξει).




Dark Country @ Pop Decay
Dark Country @ fearnet
Dark Country @ dread central
Dark Country @ comixology
Dark Country @ Tim Bradstreet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου