Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Ο Πέτρος Ζερβός στο 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Κόμικς

" Ρε ! ... Για μαλάκες μας έχετε ρε ? "

Την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012 ολοκληρώθηκε στην Αθήνα το 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Κόμικς (τέως Φεστβάλ Βαβέλ). Κύριος κορμός του φεστιβάλ, όπως συνέβαινε πάντα στις διοργανώσεις της Βαβέλ, ήταν η μεγάλη συλλογική έκθεση ελλήνων δημιουργών comics. Ανάμεσα στις πολυάριθμες και πολύ καλές δουλειές που παρουσιάστηκαν, υπήρχε και μία τετρασέλιδη ιστορία του καταπληκτικού γελοιογράφου Πέτρου Ζερβού, με τίτλο "Η Επιδημία".

Στο γνωστό, πάντα εύστοχο και δηκτικό προσωπικό του στύλ, ο Πέτρος Ζερβός επιτίθεται στους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων που απαρτίζουν αυτό το έκτρωμα της συγκυβέρνησης, δείχνοντας τον αντίκτυπο που έχει η τρομο-κρατική προπαγάνδα των Μέσων Μαζικής Εξημέρωσης (© Τζίμης Πανούσης) στον απλό πολίτη. Στον απλό πολίτη που βλέπει καθημερινά τα δικαιώματά του, το εισόδημά του και την αξιοπρέπειά του να συρρικνώνονται, κι από πάνω να τον κοροϊδεύουν εξόφθαλμα και ξεδιάντροπα. Και όσο κι αν γνωρίζουμε την απάντηση στη (δυστυχώς ρητορική) ερώτηση που εκτοξεύει οργισμένα ο μεσοαστός ήρωάς μας στα μούτρα των ατάραχων καρεκλοκένταυρων, νομίζω οτι πλησιάζει η μέρα που ο Θωμάς θα φωνάξει "Αέρααααα" !

Ευχαριστώ θερμά τον κύριο Πέτρο Ζερβό για την ευγενική παραχώρηση του υλικού του.

Copyright © Πέτρος Ζερβός 2012







Ο Πέτρος Ζερβός  είναι ένας από τους καλύτερους και πιο αναγνωρισμένους έλληνες πολιτικούς γελοιογράφους της εποχής μας. Γεννήθηκε το 1958 στην Αθήνα και σπούδασε Αρχιτεκτονική στο ΕΜΠ. Από το 1981 άρχισε να δημοσιεύει σκίτσα και comics σε διάφορα περιοδικά (Θούριο, Βαβέλ, Σχολιαστή, κ.α), και να συμμετέχει σε εκθέσεις σε όλη την Ελλάδα. Το 1991 μετέφερε σε comic το βιβλίο του Σωτήρη Κακίση "Οι Ξανθιές Το Γλεντάνε" από τις "Εκδόσεις Του Ρόδου".

Το 2000 ξεκίνησε η πολύχρονη συνεργασία του με το ένθετο περιοδικό comics "9" της Ελευθεροτυπίας, με την υπέροχη σειρά σατιρικών strips "Δούριος Άνεμος", μία συλλογή της οποίας εκδόθηκε σε άλμπουμ τον Ιούνιο του 2003 με τίτλο Εγκεφαλικά επεισόδια. Άλλα βιβλία του είναι τα : Athens 2004 (2004) και Porn Flakes (2009).

Αναλυτική Βιογραφία του Πέτρου Ζερβού
Αναλυτική Βιβλιογραφία του Πέτρου Ζερβού
Σκίτσα του Πέτρου Ζερβού στο περιοδικό "δρόμος"

2 σχόλια:

  1. Ναι, ναι, είναι πολύ καλό ! Και γενικά ήταν πολύ καλή η συλλογική έκθεση ελλήνων δημιουργών στο φεστιβάλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή