Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

The 30 Sexiest Girls in Comics - part 1

Μία πολύ ενδιαφέρουσα λίστα - blogοπαίχνιδο !



Την ιδέα για τη συγκεκριμένη ανάρτηση μου την έδωσε με τη μορφή πρόσκλησης για blogοπαίχνιδο η αρχισυντάκτρια του φιλικού blog Μυστήρια από τη Σκοτεινή Κουζίνα Έφη, a.k.a Dark Chef. Η δική της αντίστοιχη λίστα βεβαίως περιείχε άντρες (λογικό) και είχε 6 θέσεις, αλλά όταν μου πρότεινε να κάνω κάτι παρόμοιο με γυναίκες των comics (έκαστος στο είδος του), με μία πρώτη προσέγγιση του θέματος που επιχείρησα διαπίστωσα οτι οι επιλογές είναι τόσο πολλές ώστε χρειαζόμουν λίιιιιιιιγες θεσούλες παραπάνω. Έτσι ανεβήκαμε στις 30, και μάλιστα με το ζόρι φτάνουν.

(Είδατε με πόσο έξυπνο τρόπο αποποιήθηκα κάθε ευθύνη από την πρώτη κιόλας πρόταση της πρώτης παραγράφου, έριξα το φταίξιμο αλλού και απέδειξα οτι δεν κάνω αυτή τη λίστα επειδή είμαι σαλιάρης και ψάχνω δικαιολογίες για να χαζεύω ζωγραφισμένες γκόμενες στο internet). Φυσικά, όπως όλοι οι άντρες, ΕΙΜΑΙ σαλιάρης οπότε, αφού το ξεκαθαρίσαμε και αυτό, συνεχίζουμε.

ATTENTION - ATTENTION ! 
(φανταστείτε το με προφορά από μεγάφωνο σε ferry boat του Αιγαίου) :

Στo countdown συμπεριλαμβάνονται γυναίκες αποκλειστικά από το χώρο των comics και όχι από κινηματογραφικές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές ή videogames. Εξαίρεση αποτελούν οι περιπτώσεις που έγιναν γνωστές πρώτα από τα comics, έστω κι αν μετά μεταφέρθηκαν στην τηλεόραση ή στον κινηματογράφο ή στις κονσόλες. Αυτό σημαίνει π.χ οτι δε θα βρείτε χαρακτήρες από τους Thundercats ή τη Disney, ή τη Lara Croft, που ξεκίνησαν από άλλα μέσα, αλλά θα βρείτε από τους Χ-ΜΕΝ (μάλλον X-Women), που πρωτοεμφανίστηκαν σε σελίδες comics. Το ξέρω οτι έτσι χάνονται μερικές πολύ καλές υποψήφιες, αλλά ήθελα να διατηρήσω ένα pure comics χαρακτήρα.

Επίσης δε θα βρείτε χαρακτήρες από καθαρά ερωτικά comics (κοινώς τσόντες) - η Druuna π.χ είναι χαριστικά μέσα, επειδή είναι στο όριο, και λόγω προσωπικής αδυναμίας. Γιατί όχι τσόντες ? Επειδή διαχωρίζω το sexy από την τσόντα. Sexy στο μυαλό μου είναι κάτι που σου αφήνει κάτι στη φαντασία, στην εξάπτει, ενώ η τσόντα στα δίνει κατ'ευθείαν όλα στο πιάτο (και στο μάτι). Άλλο sex-y, άλλο sex. Καθαρά δική μου θεώρηση των πραγμάτων (feel free να με βρίσετε).

Άντε όμως, πολλά είπα πάλι. Πάμε να δούμε και τη λίστα ...


30. Casca (Berserk)

Εταιρεία: Hakusensha
Δημιουργός: Kentaro Miura

H Casca είναι ο βασικός γυναικείος χαρακτήρας της επικής manga σειράς Berserk. Ως η μόνη γυναίκα στη θρυλική ομάδα μισθοφόρων The Band of the Hawks, στην οποία ανήκει και ο πρωταγωνιστής Guts, πρέπει πάντα να αποδεικνύεται άξια στο πεδίο της μάχης. Κάποια στιγμή όμως, ο Guts θα ξυπνήσει την καταπιεσμένη για καιρό θηλυκή πλευρά της.



29. Purgatori

Εταιρεία: Chaos! Comics
Δημιουργοί: Brian Pulido (σενάριο), Steven Hughes (εικονογράφηση)

H Purgatori είναι αυτό που λέμε "Η γκόμενα απ'την κόλαση". Στην κυριολεξία όμως. Στις φλέβες της κυκλοφορεί αίμα πεσμένων Αγγέλων και βρικολάκων, και ήταν κάποτε σκλάβα στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Τη βλέπουμε συνέχεια να μαλλιοτραβιέται με την έτερη ντίβα της εταιρείας Chaos!, τη Lady Death. Και μοστράρει και σε εξωφυλλάκι Iced Earth.



28. Brandy Carter (Liberty Meadows)

Εταιρεία: Image Comics
Δημιουργός: Frank Cho

H Brandy Carter είναι η κεντρική ηρωίδα της σειράς Liberty Meadows, η οποία παίρνει το όνομά της από την ομώνυμη κλινική αποκατάστασης μικρών ζώων όπου εργάζεται ως ψυχολόγος ζώων. Η σειρά είναι κωμική, με τα θεότρελα μικρά ζωάκια να δημιουργούν απίστευτες καταστάσεις, και τη Brandy πάντα στη μέση, και πάντα sexy.




27. Naru Narusegawa (Love Hina)

Εταιρεία: Kodansha
Δημιουργός: Ken Akamatsu

H Naru είναι η κεντρική γυναίκα χαρακτήρας της ρομαντικής κωμικής σειράς Love Hina. Κλασικό παράδειγμα κοριτσιού της διπλανής πόρτας, έχει μία σχέση "σε γουστάρω - δε σε γουστάρω - δεν ξέρω" με τον Keitaro, τον πρωταγωνιστή της σειράς και ιδιοκτήτη των διαμερισμάτων Hinata, όλοι οι υπόλοιποι ένοικοι των οποίων είναι γυναίκες (Α, ρε μπαγάσα Keitaro).



26. Little Ego

Εταιρεία: Eurotica
Δημιουργός: Vittorio Giardino

H Little Ego είναι η ηρωίδα της πολύ καλής ομώνυμης ερωτικής σειράς (αλλά όχι τσόντα είπαμε), η οποία αποτελεί φόρο τιμής του Vittorio Giardino στο γνωστό χαρακτήρα Little Nemo του Winsor McCay. Παρόμοια με τον Nemo, η Ego ζεί περιπέτειες στον κόσμο του ονείρου, αλλά σαφώς πιο... πιπεράτες !




25. Poison Ivy

Εταιρεία: DC
Δημιουργοί: Robert Kanigher (σενάριο), Sheldon Moldoff (εικονογράφηση)

Η Poison Ivy (Dr. Pamela Isley) είναι μία από τις super κακοποιούς - εχθρούς του Batman, και καλή φίλη της άλλης παλαβής, της Harley Quinn. Συνθέτει τοξίνες στο αίμα της, χρησιμοποιεί δηλητηριώδεις κισσούς ως όπλα και το δέρμα της αποπνέει φερομόνες που τρελαίνουν τους άντρες. Αυτό είναι που λέμε Γυναίκα - Δηλητήριο !



24. Alita (Battle Angel Alita)

Εταιρεία: Shueisha
Δημιουργός: Yukito Kishiro

Η Alita (Gally στα ιαπωνικά) είναι η ηρωίδα της πολύ καλής σειράς manga Battle Angel Alita (Gunnm στα ιαπωνικά). Είναι ένα cyborg που έχει χάσει τη μνήμη του, και προσπαθεί να την ξαναβρεί. Αυτό που ανακαλύπτει όμως είναι οτι κάποτε ήταν αυτό που περιγράφει ο τίτλος, μία φονική μηχανή ειδικευμένη στην πολεμική τέχνη Panzer Kunst.




23. Navis (Sillage)

Εταιρεία: Guy Delcourt
Δημιουργοί: Jean-David Morvan (σενάριο), Philippe Buchet (εικονογράφηση)

H Navis είναι η κεντρική ηρωίδα της γαλλικής σειράς Sillage (στα ελληνικά Αρμάδα). Ζεί σαν πρωτόγονη σε ένα δάσος, ώσπου την απαγάγει μια ομάδα εξωγήινων και τη μεταφέρουν στην Αρμάδα, ένα ατελείωτο κονβόι διαστημικών σκαφών που ταξιδεύουν στο σύμπαν προς αναζήτηση φυσικών πόρων. Χαρακτηριστικά της είναι οι λευκές γραμμές στο σώμα της.



22. Death

Εταιρεία: Vertigo (DC)
Δημιουργοί: Neil Gaiman (σενάριο), Mike Dringenberg (εικονογράφηση)

Η Death είναι η μεγάλη αδελφή (αν και δεν της φαίνεται) του Μορφέα, του πρωταγωνιστή της εξαιρετικής σειράς The Sandman. Ευδιάθετη από τη φύση της, προσπαθεί να διεκπεραιώνει το θλιβερό καθήκον της με χαμόγελο. Το μόνο που την "προδίδει" είναι το gothic ντύσιμό της και ο αιγυπτιακός σταυρός της (ankh), σύμβολο της αιώνιας ζωής.



21. Elektra

Εταιρεία: Marvel
Δημιουργός: Frank Miller

Η Elektra είναι μία πολύ ικανή επαγγελματίας δολοφόνος - ninja με ελληνική καταγωγή παρακαλώ, όπως προδίδει και το όνομά της. Με τη χαρακτηριστική κόκκινη στολή και μπαντάνα της και τα μακριά στιλέτα, ταλαιπωρεί τον κακομοίρη τυφλό ήρωα Daredevil, ο οποίος όμως γουστάρει (ε, ρε μαζοχάκι) ! Πού να την έβλεπε κιόλας...




20. Misa Amane (Death Note)

Εταιρεία: Shueisha
Δημιουργοί: Tsugumi Ohba (σενάριο), Takeshi Obata (εικονογράφηση)

H Misa Amane είναι μία συμπληρωματική χαρακτήρας της σειράς manga Death Note. Κλασικό παράδειγμα gothic lolita, και με επάγγελμα μοντέλο / teen idol, ερωτεύεται τον κεντρικό χαρακτήρα Light, και τάσσεται στο πλευρό του ως "κριτής των αμαρτωλών - Μεσσίας - δολοφόνος".



19. Black Cat

Εταιρεία: Marvel
Δημιουργοί: Marv Wolfman (σενάριο), Keith Pollard (εικονογράφηση)

H Black Cat (Felicia Hardy) είναι μία επαγγελματίας διαρρήκτρια που εμφανίζεται αρχικά ως αντίπαλος του Spider-Man, αλλά τελικά παίζεται και ρομαντζάδα μεταξύ τους (eat your heart out Mary Jane). Εεεεεμ, με μαύρη, πέτσινη, κολλητή στολή με γουνάκια, και κολάρο με κουδουνάκι στο λαιμό, πού να αντισταθεί ο αραχνούλης...



18. Caitlin Fairchild (GEN 13)

Εταιρεία: Wildstorm (DC)
Δημιουργοί: Jim Lee, Brandon Choi (σενάριο), J. Scott Campbell (εικονογράφηση)

Η Caitlin Fairchild είναι η κόρη ενός επιστήμονα που δουλεύει σε άκρως απόρρητα κυβερνητικά πειράματα. Στο πανεπιστήμιο, συμμετέχει στο Project: Genesis, το οποίο της μεταφέρει εν αγνοία της υπεράνθρωπες δυνάμεις. Δραπετεύει από το πρόγραμμα, και ηγείται της ομάδας υπερανθρώπων Gen 13 εναντίον του.



17. Madoka (Veritas)

Εταιρεία: Haksan
Δημιουργοί: Yoon Joon-sik (σενάριο), Kim Dong-hoon (εικονογράφηση)

H Madoka είναι μία από τους πολλούς χαρακτήρες της σειράς manhwa (κορεάτικα manga) Veritas. Μαθήτρια κι αυτή στο ίδιο σχολείο πολεμικών τεχνών με τον Gangryong Ma, τον κεντρικό ήρωα της σειράς, συμμετέχει στο σχολικό συμβούλιο αλλά και στα κλωτσομπουνίδια, πάντα με εξαιρετικό, κλασάτο, sexy στύλ.



16. Aphrodite IX

Εταιρεία: TOP COW (Image)
Δημιουργοί: David Wohl (σενάριο), David Finch (εικονογράφηση)

H Aphrodite IX είναι ένα ανδροειδές που παθαίνει αμνησία μετά την ανάμιξή της σε διάφορες απόρρητες κυβερνητικές αποστολές (Σας θυμίζει κάτι ? Για κοιτάξτε το νο.24). Ανακαλύπτει οτι ήταν ένα ρομπότ-δολοφόνος, αλλά και στοιχεία για ένα σχέδιο ανατροπής της κυβέρνησης από ανδροειδή. Ποιανού το μέρος θα πάρει η πρασινομαλλούσα ?



... Κάπου εδώ τελείωσε το πρώτο μέρος του αφιερώματος. Stay tuned για τη συνέχεια και το ultimate TOP-15 ! Τα καλύτερα έρχονται ! (καλά ε, έχω ψήσει και τον εαυτό μου ακόμα).

The 30 Sexiest Girls in Comics - part 2

9 σχόλια:

  1. Αααα πάρα πολύ ωραία η λίστα, κάτι ήξερα εγώ που σου έδωσα "πρόσκληση"! Όμως αν αυτές είναι οι επιλογές από τη θέση 30 ως την 16, αναρωτιέμαι ποιες θα είναι στο part 2!
    Αν πως ότι τις ήξερα όλες θα πω ψέματα αλλά ξεχωρίζω τις Casca, Poison Ivy και Elektra (ειδικά τις 2 τελευταίες) για τον -ομολογουμένως- τεράστιο αισθησιασμό που βγάζουν, εννοείται όμως πως στο Νο 1 για μένα βρίσκεται η Death από το Sandman (άσε με να μαντέψω: Ούτε σου περνούσε από το μυαλό, ε? :)
    Περιμένω με μεγάλη αγωνία και το ultimate TOP-15 των πιο σέξυ κοριτσιών από τον κόσμο των κόμικς!

    Υ.Γ. Δεν είσαι σαλιάρης ούτε φταις σε τίποτα, αυτή η άτιμη η τεστοστερόνη τα κάνει όλα ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά, φίλη Σεφ, στο part 2 θα γίνει part-y !

      Είναι λογικό εσείς οι γυναίκες να αξιολογείτε τις άλλες γυναίκες και με την προσωπικότητα ως κριτήριο, όπως φάνηκε και από τη λίστα σου. Το ίδιο κάνουμε κι εμείς τα αγοράκια, τουλάχιστον τα "σωστά". Όμως άλλος ήταν ο σκοπός αυτού του countdown.

      Εννοείται οτι το πιο σεξουαλικό όργανο του ανθρώπινου σώματος είναι το μυαλό, εννοείται οτι μια γυναίκα (και ένας άντρας φυσικά) μπορεί να είναι sexy και μόνο από την εξυπνάδα της/του, απλώς εγώ στη λίστα μου είπα να διαχωρίσω το μυαλό και το σώμα, και ασχολήθηκα μόνο με το δεύτερο (είπαμε, σαλιάρης). Ήταν συνειδητή η επιλογή. Σε λίστα για χαρακτήρες με την πιο έντονη προσωπικότητα, τα αποτελέσματα θα ήταν τελείως διαφορετικά, και ασφαλώς η Death θα βρισκόταν στο TOP-5.

      Αααααχ, ευχαριστώ για το Υ.Γ. αγαπητή Σεφ, μου δίνει το τέλειο άλλοθι.

      Διαγραφή
  2. Ρε αλήτη, ρε αναίσχυντε, ρε Ρόρσαχ της χάρτινης καλαισθησίας, ρε Σταμάτη Γαρδέλη των κόμικς, έβαλες την ΑΠΟΛΥΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΟΜΙΚ στο νο.25;;;; Υπάρχουν δηλαδή άλλες 24 που τις βάζεις πάνω από τον χαρακτήρα που κάνει ακόμα και τους inkers να τρέμουν με τον ραπιντογράφο στο χέρι από τον ερεθισμό;;;

    Έβαλες στο νο25 αυτή την πράσινη αισθησιακή θύελλα; Αυτό το σαρκοβόρο θαύμα της φύσης; Αυτό το λάγνο πλάσμα που κάνει την Druuna να φαίνεται Έλντα Πανοπούλου μπροστά της;

    Όχι δε σχολιάζω άλλο, περιμένω να δω ποιες θα βάλεις στο τοπ-15. Για να σε δω.

    ΥΓ1. Επίσης υποτιμημένες η Death και η Navis.

    ΥΓ2. Θα με αποζημιώσεις μόνο αν βάλεις τη (δική μου) Ρίτα Σακελλαρίου στο νο1, αλλά δε θέλω.

    ΥΓ3. Αν ήσουν ήρωας κόμικ, θα ήσουν ο Destruction των Αιωνίων. Ναι ναι, δε θέλω "μα".

    ΥΓ4. Την καλημέρα μου Χρήστο και Έφη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ... Ρόρσαχ της χάρτινης καλαισθησίας και Σταμάτη Γαρδέλη των κόμικς ?

      Χα χα χα χα χ αχ α χα χ αχ αχ α χα χ αχ αχ α χα χ α χα χαχα χα χα χα !

      Καλά, φίλε dr.SeenG, με πέθανες ! Γέλαγα μισή ώρα στο γραφείο (ωχ, περίμενε, ακόμα γελάω). Μιλάμε για τρελή έμπνευση στους χαρακτηρισμούς σου. Τα θερμά μου συγχαρητήρια !!!

      ...που κάνει την Druuna να φαίνεται Έλντα Πανοπούλου μπροστά της; Ωχ, φίλε μου, η Druuna βρίσκεται πολύυυυυ πιο ψηλά στη λίστα. Εεεεεε, πες και στη δικιά σου να δείξει λίγο "ταλέντο" παραπάνω ! Που πρέπει να παραμερίσεις 3 φίκους και 5 κληματαριές για να δείς λίγο μπούτι !

      Κάτι μου λέει οτι εμείς οι 2 δε θα τσακωθούμε ποτέ για γκόμενες. Εσύ τις κοκκινομάλλες (σου έχω μία πολύ καλή και στο part 2), εγώ τις μαυρομάλλες. Τώρα, τις πράσινες, μωβ, κτλ (π.χ θέσεις 17, 16) θα δούμε ...

      ΥΓ1. σωστό, αλλά δε συμπεριέλαβα στα κριτήρια και την προσωπικότητα. Μόνο σάρκα (ουουουουουουουου, σεξιστικό γουρούνι)

      ΥΓ2. Ααααα, εσύ είσαι πολύ βιτσιόζος ! Θα ήθελα πάρα πολύ να δω τη δική σου λίστα !

      ΥΓ3. Πολύ ενδιαφέρουσα ερώτηση. Destruction λες, ε ? Πρέπει να ξαναφήσω μαλλί. Το μούσι το'χουμε.

      ΥΓ4. Καλημέρααααααααααααα !

      Διαγραφή
  3. Είχα κάνει και γω κάτι αντίστοιχο πέρυσι. Με 22 γυναίκες στην δική μου λίστα. Αν έβλεπα τις δικές σου, σίγουρα θα τις διπλασίαζα.

    http://tofonikokouneli.blogspot.gr/2012/11/22.html

    ps - check your email

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ααααα, πάρα πολύ ωραία !

      Την τσέκαρα τη λίστα σου φίλε κούνελε, και ένα έχω να πω / καταγγείλω :
      Μέγα σκάνδαλο επιπέδου SIEMENS η 1η - 2η θέση. Οι bookmakers έδιναν τη Jessica Rabbit με 1,15 για την πρωτιά. Πρέπει να χάθηκαν περιουσίες στο στοίχημα. Πολύ πιο ευρύ το πεδίο της λίστας σου, απορώ πώς τα κατάφερες. Αν επιχειρούσα κάτι αντίστοιχο, θα μου έπαιρνε κανένα μήνα.

      Το είδα και το mail σου, και σου απάντησα. Τα ξαναλέμε φίλε !

      Διαγραφή
  4. ενδιαφερον!
    καποιες δεν τις ηξερα καν, τις περισσοτερες εξ'οψεος και καποιες (μια μη σου πω)τις αγαπω.
    για να δουμε τι θα δουμε στη συνεχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μη μου πείς ποιά αγαπάς, μη μου πείς, μη μου πείς.
      Ήμουνα καλός στο "Μάντεψε ποιός".
      Μαύρα φοράει, σταυρό φοράει, σημάδι κάτω από το μάτι έχει...
      πλησιάζω ?

      Διαγραφή