Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Elias Chatzoudis pin-ups

Ο έλληνας εικονογράφος των sexy κοριτσιών που διαπρέπει στην Αμερική



Ο Ηλίας Χατζούδης είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους εικονογράφους εξωφύλλων αυτή τη στιγμή στο Αμέρικα ! Γεννημένος το 1982 στην Αθήνα, με σπουδές και πολύχρονη προϋπηρεσία στο web και το graphic design, έχει συνεργαστεί με μεγάλες ελληνικές διαφημιστικές εταιρείες και περιοδικά, όπως τα Max, Free, Maxim, καθώς και με το σημαντικότατο για τα ελληνικά comics περιοδικό "9", για το οποίο έχει φιλοτεχνήσει αρκετά εξώφυλλα.

Το 2007, έχοντας πλέον φτιάξει το όνομά του στο ελληνικό εικονογραφικό στερέωμα, έκανε το μεγάλο άλμα στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού για να καταπλήξει με το ταλέντο του (και) την αμερικάνικη αγορά.









Το 2007 λοιπόν, τον Ηλία τον ανακάλυψε η αμερικάνικη εταιρεία Sticker Chick, η οποία και εξέδοσε το πρώτο του art book με τίτλο “Digital Divas”, και 2 χρόνια αργότερα το δεύτερό του, “Whoops! The Art of Elias”. Το 2011 μάλλον ήταν η χρονιά του ταλαντούχου καλλιτέχνη, αφού τον Απρίλιο η Λέσχη Φίλων Κόμικς (Αγ. Ειρήνης 5, Μοναστηράκι) αφιέρωσε έναν μήνα διοργανώνοντας μια έκθεση με τα σχέδια του, και αμέσως μετά ξεκίνησε η εύφορη συνεργασία του με αρκετές αμερικανικές εταιρείες comics, με πιο γνωστή τη Zenescope Entertainment, πάντα ως εικονογράφος εξωφύλλων.

Ακολούθησαν 2 ακόμη art books με υπέροχα pin-ups, τα Fever Pitch και Fever Pitch 2 (2012 και 2013) και συμμετοχές στα μεγαλύτερα φεστιβάλ comics του κόσμου, όπως το New York comic con και το San Diego Comic con. Μάλιστα, τα πιο πρόσφατα νέα του διεθνούς φήμης πλέον εικονογράφου ήταν η συμμετοχή του στο τελευταίο London Super Comic Convention, που μόλις ολοκληρώθηκε (15, 16 Μαρτίου 2014) στο Λονδίνο. Για να δούμε τί άλλες εκπλήξεις μας επιφυλάσσει το, λαμπρό όπως όλα δείχνουν, μέλλον του...








Για επίλογο άφησα μία "δήλωση" του ίδιου του καλλιτέχνη, ο οποίος εξηγεί με πολύ γλαφυρό τρόπο τί συμβαίνει κατά τη διάρκεια της δημιουργίας - μία ανάλυση δηλαδή της δημιουργικής διαδικασίας, της στιγμής που η μούσα αγγίζει τον καλλιτέχνη και "οπλίζει" το μολύβι του ...
(ναι, αυτο-πορτραίτο είναι η εικόνα που ακολουθεί)



4 σχόλια:

  1. τα καταφερνει εξαιρετικα καλα σε αυτο που κανει, αν και η θεματολογια του δε με τρελαινει ιδιαιτερα.

    η τελευταια εικονα με το αυτοπορτραιτο ειναι ολα τα λεφτα! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε, καλά Βάσω μου, αν η θεματολογία του σε τρέλαινε θα μου φαινότανε και λίγο "ύποπτο", if you know what I mean. Πάντως όντως, είναι πολύ καλός τεχνικά.

      Τώρα, στην τελευταία εικόνα, δεν ξέρω τί θα γίνει αν πάει να το ξύσει το μολύβι !

      Διαγραφή
  2. Θα συμφωνήσω με τη Βάσω, ακριβώς έτσι. Τεχνικά είναι άψογος, αλλά το στυλ κι εμένα δεν...
    Πάντως μπράβο στον Νίκο Γκάλη της Ένατης Τέχνης για την πορεία της καριέρας του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χα χα χ αχ αχ α χα, γειά σου ρε ντόκτοραααα ! Δεν περίμενα Γκάλη για ελληνικό προσωνύμιο (βάλε κανένα Σαμαρά, να πιάσουμε και τους ακρο-δεξιούς φίλους μας). Εμένα μου αρέσει και τεχνικά, και το στυλάκι του, χωρίς βεβαίως να λέω οτι δεν έχει περιθώρια βελτίωσης.

      Διαγραφή