Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Manga από τη... Θεσσαλονίκη !

H ανακοίνωση της ομάδας Mangatellers 
που είναι υπεύθυνη για το manga

Το manga oneshot “ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΑΝΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ” (THESSALONIKI THROUGH TIME) είναι πλέον γεγονός και μπορείτε όλοι να το αποκτήσετε.

Την Πέμπτη 12 Ιουνίου, στις 12:00 το μεσημέρι στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Νέου Δημαρχείου Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί ένα Δελτίο Τύπο στο οποίο θα παρουσιάσουμε το έργο και θα απαντήσουμε σε ερωτήματα των δημοσιογράφων αλλά και όλων των παρευρισκομένων.

Μετά το πέρας της παρουσίασης και των Q&As θα γίνει η διανομή των πρώτων 100 αντιτύπων στους πρώτους τυχερούς παρευρισκόμενους. Η ημέρα αυτή θα σηματοδοτήσει την έναρξη της διανομής του manga σε events του Θεσσαλονίκη: Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014. Τέλος στο press conference θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις για τα σημεία διανομής του manga, τα events που θα μοιραστεί το manga μέσα στο 2014 και πολλά άλλα.

Το manga “ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΠΑΝΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ” (THESSALONIKI THROUGH TIME), αποτελεί το πρώτο Eλληνικό manga tankoubon που έχει εκδοθεί στην Ελλάδα σύμφωνα με τις Ιαπωνικές προδιαγραφές και θα διανέμεται δωρεάν καθόλη την διάρκεια του έτους. Στο εγχείρημα αυτό έχουμε την υποστήριξη και την έγκριση του Πολιτιστικού Τμήματος της Ιαπωνικής Πρεσβείας Ελλάδος, που τίμησε το έργο αναγράφωντας μέσα σε αυτό θερμά λόγια συμπαράστασης.

(τέλος ανακοίνωσης)




Το περιοδικό έχει εκτυπωθεί ανάποδα, όπως όλα τα manga, και θα διαβάζεται από δεξιά προς τα αριστερά (βάση της ιαπωνικής κουλτούρας). Επίσης θα έχει τις διαστάσεις ενός tankōbon, καθώς και τα χαρακτηριστικά ιαπωνικά sound effects. Θα αποτελείται από 80 σελίδες, εκ των οποίων οι 30 θα είναι η ιστορία στα ελληνικά, οι άλλες 30 στα αγγλικά και οι 20 σελίδες θα περιέχουν πληροφορίες και ιστορικές αναφορές. Η ιστορία θα είναι ένα οδοιπορικό στο χρόνο και την ιστορία της Θεσσαλονίκης, βασισμένο σε ιστορικές αναφορές για την πόλη από τα πρώτα χρόνια της ιδρύσεώς της μέχρι και σήμερα.

Θα διανεμηθούν δωρεάν 5.000 περιοδικά, καθόλη τη διάρκεια της φετινής χρονιάς που η Θεσσαλονίκη είναι Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας. Επίσης αντίτυπα θα σταλθούν σε δημοτικές βιβλιοθήκες, στην Ιαπωνική Πρεσβεία Ελλάδος και σε διάφορα πολιτιστικά κέντρα, από όπου θα μπορείτε να τα προμηθευτείτε. Μάλιστα, το ελληνικό manga, με την ιστορία της Θεσσαλονίκης, πρόκειται να ταξιδέψει μέχρι και το Τόκιο, όπου θα πάρει μέρος στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό manga.

Η ομάδα Mangatellers που δημιούργησε το περιοδικό αποτελείται από τους: Βουτσίδη Ραφαήλ, Χατζόπουλο Καρυοφύλλη – Χρίστο, Μάνο Λαγουβάρδο και Νικήτα Εφημίδη. Ο εικονογράφος-mangaka της ομάδας είναι ο Μάνος Λαγουβάρδος του πολύ καλού Galaxia.

4 σχόλια:

  1. Για φαντάσου! Πολύ καλή φάση. Εμπρός, ήρθε η ώρα για τα ελληνικά manga! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είδες φίλε κούνελε ? Πολύ μπροστά η Θεσσαλονίκη. Ελλάδα Ιαπωνία Συμμαχία !

      Διαγραφή
  2. Θεσσαλονίκη - Τόκιο, αυτά είναι! Να μάθουν οι Ιάπωνες επιτέλους τη μπουγάτσα, τον φραπέ και τα πιτόγυρα (α, φυσικά και τον ΠΑΟΚ - θρησκεία) να ξεστραβωθούν :pp
    Πάντως είναι ωραία η ιδέα για ελληνικό manga κι είμαι περίεργη να το διαβάσω, λογικά θα το πετύχουμε κάπου online αργά ή γρήγορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έεεεετσι ! Πες τα Έφη μου. Αντί για σάκε και σούσι, ούζο και χταποδάκι ! (καλοκαίριασε γαμώτο μου, κι εμείς δουλεύουμε). Στάνταρ κάπου θα το πετύχουμε, και τυπωμένο. Αν όχι Αθήνα, Θεσσαλονίκη, κι αν όχι Θεσσαλονίκη είπαμε ... Τόκιο !

      Διαγραφή